ЛИРЕКС ЗАПОЧВА ГОДИНАТА С НОВ ТЪРГОВСКИ ДИРЕКТОР

Мария Божилова застава начело на търговския екип на българската ИТ компания – Лирекс БГ. Тя ще отговаря за продажбите и отношенията с клиенти на един от най-големите системни интегратори у нас.

Мария има повече от 13 години мениджърски опит в телекомуникационния сектор в България. През последните 6 години е Търговски и Маркетинг директор на телеком оператора NET1. Преди това заема позицията на Търговски директор в ITD Network и Търговски Мениджър в Орбител. Образованието ѝ включва магистратура по Бизнес Администрация /ЕMBA/ в Американски Университет в България.Както и магистратура по Международен бизнес в Нов Български Университет. Също и бакалавър Маркетинг от УНСС. Освен това се занимава със социално предприемачество в сферата на образованието. През 2017 е преминала и сертификационен курс на тема “Data Privacy GDPR Compliance” от European Risk Policy Institute.

“Щастлива съм, че имам възможността да стана част от екипа на българска ИТ компания с над 26 години история! Дигиталната трансформация е задаващата се реалност, която се отнася не само за икономиката като цяло, а за начина на живот такъв, какъвто го познаваме. Работата ми в LIREX ще ми позволи да бъда част от този процес и да се развивам в сърцето на новите технологии у нас. Целите, които си поставям като част от мениджмънта на компанията, са свързани най-вече с успешното надграждане на отношенията с настоящите клиенти от публичния и корпоративен сектор. Както и разширяването на портфолиото от клиенти на компанията. Вярвам, че в основата на успеха на всяка една компания стои професионализма, мотивацията и екипността на хората в нея.“, споделя Мария по повод присъединяването ѝ към екипа на Лирекс.

За компанията

Дружествата от групата Лирекс (Лирекс БГ, Лирекс БС, Лирекс Хай-Тех, Лирекс Скопие) са водещи в областта на информационните и комуникационни технологии в България. Предлагат технологични решения и услуги в сферите на Информационната сигурност;Защитата на Околната среда и Умни градове; Физическа сигурност.Също и Индивидуални ИТ решения, цялостно проектиране, изграждане и поддържане на ИТ среда, Аутсорсинг, Консултантски услуги и др. Компанията има 17 офиса в България. И в  Белгия, Германия, Обединеното Кралство, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина и Турция. LIREX е дългогодишен партньор с над 30 от най-големите световни, технологични компании. Сред тях са HP, Cisco, Microsoft, Oracle, Xerox, IBM, Verint, Symantec, Check Point и много други.