ЛИРЕКС.КОМ – СПОНСОР НА ОТБОР НА ВЕТРОХОДЕН КЛУБ ПОНТОС – ГР. ВАРНА, СЪСТЕЗАВАЩ СЕ С ЯХТА „ПЕТРА“

B_e8cccbf04a6c5a168b512550e150291f-e1504182956314

Звучи Ви странно в едно изречение да присъства компании като Oracle, SAP, Ericsson, Lirex.com и думи като стаксел, спинакер, шкот, шкипер. Общото между тях е любовта към морето и вятъра! А допирните точки – спонсорството, насочено към красивия и атрактивен спорт – ветроходство.

В Лирекс.ком сме горди да се похвалим, че от началото на 2016г. сме сред спонсорите на един изключителен отбор.Става дума за отбора на Ветроходен клуб Понтос – гр. Варна, състезаващ се с яхта „Петра“.

Защо отборът е изключителен и защо решихме да спонсорираме точно него?

Гордеем се с отбора не само защото наш колега е член на екипажа, а и заради успехите, които отборът постига през изминалото десетилетие.Той е дългогодишен и настоящ Национален шампион по килово ветроходство.Също и  победител в множество регати от календара на Българската федерация по ветроходство. Включително и победител на регата Варна ченъл къп през 2015г. Изданието на същата регата през 2016 година предстои в периода 22-24 май в гр. Варна. Едно от първите състезания за сезон 2016 е и Босфорус къп – Турция, където „Петра“ традиционно се представя на ниво. През 2014 година завърши на 8 място в Генералното класиране между общо 80 яхти от цял свят.

НО най-вече застанахме зад ВК Понтос и екипажа на „Петра“, защото намираме много сходни умения между него и екипът на Лирекс.ком: отборен дух, търсене на най-иновативния подход и маршрут до целта, готовност за справяне с всякакви препятствия, непоклатимо желания към успех.

В периода 21-24 май предстои състезанието Варна Ченъл Къп, където ще стискаме палци на нашия екипаж.